[...] zakazane owoce wiec wyhcodzilo na to ze to nie owsiane sa winne a co innego i tak w kolko teraz wiem ze nie tylko owsiane sa winne - ale tez inne produkty,niektore owoce,gluten ale owsiane stanowia katalizator od 3 dni nie jem owsianych i problem zminimalizowany do 5-10% bo niestety jesczze wpadaja inne produkty ktore nie do konca sa dobrze [...]
[...] płacz, bo dzieciak gtowanym brokułem pluje @-) Co do kaszy manny, owszem, można sobie gotować, ale dzieciom młodszym niż 6 miesięcy nie powinno się jej podawać ze względu na gluten, który zawiera, a który mógłby przyczynić się do wywołania nietolerancji lub zaostrzenia już istniejącej. Zwykłą kaszę mannę podaje się od 6 miesiąca życia, w ilości [...]
[...] kalorie", tzn. organizm więcej energii zużywa na ich strawienie niż one same dostarczają ). Te 4 tygodnie dość restrykcyjnej diety mają na celu wybadanie, czy gluten zawarty w ziarnach nie podrażnia Twojego przewodu pokarmowego. Po upływie tych 4 tygodni stopniowo będziemy wprowadzać do Twojego jadłospis kolejne źródła węglowodanów [...]
Candida to pasożyt. celiakia to choroba układu trawiennego, czyli po prostu nietolerancja białka(glutenu) który jest w zbożach. Owoce mogą dawać takie objawy właśnie z powodu zaniku kosmków. Proponuję Ci całkowicie odstawić wszystko co ma gluten(pszenica, żyto,jęczmień, (polski)owies itd) i czytać ulotki produktów. Gluten czai się nawet tam gdzie [...]
[...] ograniczam tłuszcze do minimum. NAJBLIŻSZE 3 DNI Miska będzie nieliczona. Jadę na 3-dniowe szkolenie na Mazury. Dzwoniłam już do hotelu, gdzie mamy wyżywienie zgłosić mój bezgluten. Problemu nie ma i nawet wiedzieli, co to gluten (często musiałam tłumaczyć). Mają opcję diety bezglutenowej, ale coś mi się widzi, że niekoniecznie zdrową, bo takie [...]
[...] sa bagatelizowane,nie ma dokładnie podanych składnikow.Podam przyklad majac nascie lat jadłem płatki kukurydziane,dopiero ostatnie kilka lat zamieszczaja info ze moga zawierac gluten lub sa produkowane w pomieszczeniach gdzie rowniez jest gluten.Tylko organiczne nie zawieraja.Coz bede zgłebiał wiedze lecz mysle ze juz nic nowego nie znajde...
[...] sobotę może mi pstrykną to wstawię :)NO moje dupsko pulchne się zrobiło :-D A co do zmian to czasem i tak jest że się nic nie zmienia i ja nie mam żalu do siebie ani nikogo bo serio miałam zawirowania jak wyżej i pogodzić mi to wszystko trudno było.NO i zadecydowanie odbiły się na mnie źle nabiał i gluten...muszę to nadrobić i będzie git:)
[...] sprawdzę ile zjadłam. Wychodzi zazwyczaj ok. 2100, ale często i 2500 wpadnie. Wymiary się nie zmieniają, więc sobie wyrzutów nie robię. Okazuje się, że po wywaleniu glutenu i nabiału zaczynam pięknie trawić np. paprykę. Jem teraz mnóstwo duszonej papryki z cebulą i indykiem i czuję się po tym rewelacyjnie. Żadnych wzdęć, gazów, zgagi. Za [...]
parę osób czyta ten dziennik, więc wklejam mój post z fb, ku przestrodze ;-) Make it happen! Niemożliwe nie istnieje ;-) Czy w tym poście napisze, o tym, że aby osiągnąć swój cel trzeba zapier…., trzymać dietę na tip top i nigdy nie odpuszczać? Nie. Owszem bez pracy nie ma efektów. Nic nie przychodzi samo z siebie. Nic nie dzieje się z przypadku. [...]
Ostatnio tak sobie podczytuję dzienniki dziewczyn i zwróciłam uwagę na te gdzie panie mają problemy z tolerancją glutenu. Dotaka opisałam, dokładnie swoje objawy i tak się zastanawiam czy może ja nie powinnam wykluczyć glutenu ze swojego jadłospisu, bo wszystko to, co u niej przeczytałam to tak jak by opisała moje objawy:-(. Zawsze mnie wkurza, że [...]
[...] zamiast chleba? na pewno coś nieprzetworzonego. samo ziarno nawet te pełnoziarniste jest przemielone tzn. przetworzone. czyli każdy chleb jest przetworzony. jeśli chodzi o gluten to są różne badania. musisz sprawdzić na sobie. zamiast chleba może być ryż, kasza, owsiane. byle było pełne ziarno, a nie mąka. wieczorem nie jest konieczny brak [...]
Nie do konca zwieraja, ale przewaznie sa produkowane na liniach produkcyjnych gdzie obrabiany jest tez gluten. Czytalam, ze tak naprawde czysty owies to teraz tylko w Skandynawii jest, reszta nawet na polu juz nie tego.... Mozna kupic bezgluty w sklepach ze zdrowa zywnoscia i oznaczone przekreslonym klosem. Sa jeszcze platki gryczane i jaglane i [...]
[...] białka sojowego". Smacznego! Co do pszenicy, to uważam iż produkty z pełnego ziarna nie powinny być dla nas (Słowian) szczególnie szkodliwe, chyba, że ktoś ma alergię na gluten lub przodków wywodzących się z bardziej egzotycznych rejonów geograficznych, gdzie pszenica nie występowała. Zmieniony przez - kopyto w dniu 2014-04-03 12:48:47
[...] przekąskę : orzechy, ale staram się nie podjadać ,tylko jeść regularnie co 3-4h pełnowartościowe posiłki Co jako deser : nie jadam Ograniczenia żywieniowe : nietolerancja na gluten, generalnie źle się czuje po produktach gdzie znajduje się pszenica, orkisz, żyto, soja Stan zdrowia: choruje na niedoczynność tarczycy czy regularnie miesiączkujesz: [...]
[...] koleżanki jadają na śniadanie: Fitella - Może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych i innych orzechów oraz mleka. Granola - Zawiera dwutlenek siarki. Produkt zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości sezamu, mleka. Lubella Musli - Produkt może zawierać śladowe ilości mleka. Nestle Fitness Fruits - Produkt może zawierać śladowe ilości [...]
[...] się też nietolerancja). Przebadałem się prawie że cały i wyniki mam idealne i z krwi i na usg wszystko ok. Gdzie się nie wczyta w różne fora ludzie mówią, żeby wyeliminować gluten oraz nabiał całkowicie z diety na własnie okres około 3 miesięcy, zrobiłem też to i przestałem jeść śmieciowe żarcie - praktycznie nogi mi się wyczyściły ze zmian [...]
[...] wygląda każdy moj DT. Czasem leci ryz a czasem zamiast niego kasza gryczana/jaglana/ziemniaki. Z innych źródeł nie korzystam wg. Nie jem żadnych porduktów które mają w sobie gluten, laktoze W DNT kcal jest mniej i makro tez inaczej rotowane: 360ww 180t 200b Rotacje stosuje caly czas i w moim przypadku sprawdza sie swietnie. Zdjęcia są z różnych [...]
[...] jak gdyby zaraz mial wybuchnac. Tluszcz sam z siebie nie daje takich objawow. Zapisalem sie na silownie i bede cwiczyl poki co dwa razy w tyg. Ja bym stawial bardziej na gluten i produkty pszenne, ale to sie okaze z czasem jak narazie odstawilem nabia i wszystko tam gdzie znajduje sie gluten. Tluszcz to ja wiem, ze mam na brzuchu.. pijac od [...]
[...] białek pozostałych, gdzie krowy są hodowane klatkowo zamiast na łące, gdzie się im podaje masę hormonów....itd. To białko ze zdrowych krów z łąki - zero prochów, zero glutenu i innych syfów. Polecam lekturę na stronach w języku angielskim. Opis jednego z produktów: CERTIFIED ORGANIC WHEY PROTEIN: we only use the highest quality whey [...]
[...] oka i co widzimy, kolagen ma np. składa się z Proliny, która jest jednym z głównych komponentów syntezy białek i ma wysokie znaczenie w regeneracji mięśni. Dalej mamy też gluten, który niby jest taki niepełnowartościowy ale jednak zawiera w dużej ilości glutaminę, która ludziska kupowali jeszcze niedawno na potęgę jako antykatabolik. W [...]